Zes locaties gevonden voor plek buitenzwembad

Geschreven door Redactie

Het college van burgemeester en wethouders in Almere heeft zes locaties gevonden die mogelijk geschikt zijn als plek voor een openluchtzwembad.

Het gaat om het gebied bij het Atlantisstrand en de Stedenwijk Boulevard, het Spanningsveld, zwembad Almere Stad, Sportpark Fanny Blankers-Koen, Noorderplassen Oost en het Beatrixpark. De afzonderlijke locaties worden nader onderzocht om te bekijken of het bad op die plek door de gemeente te betalen is.

In 2018 startte voormalig Europees Kampioen Triatlon Gregor Stam een petitie om een openluchtzwembad in Almere te krijgen. Die petitie werd 3500 keer ondertekend. In 2019 werd tijdens de gemeenteraad besloten dat er een onderzoek komt naar de haalbaarheid van het openluchtzwembad. Eind vorig jaar bleek dat de gemeente het bad niet kon betalen.

In februari werd alsnog besloten dat er een openluchtzwembad moet komen. Dat was het resultaat van een nieuw coalitieakkoord. Het college was namelijk in een crisis terecht gekomen. Door ruzie over een wethoudersvoordracht stapte de PvdA uit de coalitie. Leefbaar Almere en het CDA traden toe tot de bestaande coalitie van VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Zij schreven een nieuw akkoord.


Onze Ambassadeurs