Onderzoek naar alternatieve nieuwbouwplek Windesheim

Geschreven door Redactie

Er wordt nog één keer serieus gezocht naar een alternatieve nieuwbouwplek voor Hogeschool Windesheim.

Die toezegging heeft wethouder Maaike Veeningen donderdagavond gedaan aan de Almeerse gemeenteraad.


Veel partijen zijn namelijk nog niet overtuigd van het huidige voorstel. Dat plan houdt in dat gebouw de Voetnoot wordt gesloopt en de onderwijsinstelling op die plek een nieuw pand mag neerzetten. 

Er dreigde zich een meerderheid af te tekenen voor een amendement waarin de wethouder gedwongen zou worden twee alternatieve scenario's te onderzoeken. Dit voorstel kwam van de Partij voor de Dieren, PvdA, PVV, SP, Respect en AP/OPA.

Ook Leefbaar Almere leek daar wel wat voor te voelen. Raadslid Marco de Kat zei dat zijn partij geen goede keuze kan maken als niet bekend is wat de alternatieven zijn voor sloop van de Voetnoot.

Uiteindelijk gaf Leefbaar Almere aan ook genoegen te kunnen nemen met een mondelinge toezegging van de wethouder. Ze denkt dat 'plan B' in februari aan de gemeenteraad voorgelegd kan worden.

Veeningen waarschuwde wel dat Windesheim hoogstwaarschijnlijk niet zal meewerken aan zo'n tweede onderzoek. Dat betekent dat alleen de zaken waar de gemeente invloed op heeft doorgerekend kunnen worden.

PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk zei na afloop te twijfelen hoe serieus de zoektocht naar een alternatieve optie gaat zijn. "Het is alsof je aan iemand waarvan je weet dat ze van chocolade ijs houdt, vraagt om aan te tonen dat aardbeienijs ook heel lekker is. Dan krijg je uiteindelijk toch chocolade ijs voorgeschoteld."Onze Ambassadeurs