Van formele kantoorstrook naar swingende woonomgeving

Geschreven door Redactie

Gemeente Almere is van plan het kantoorgebied aan de Louis Armstrongweg in de Muziekwijk noord opnieuw te ontwikkelen. Door kantoren, woningen en voorzieningen te combineren ontstaat er meer variatie en een swingende woonomgeving .

In een aantal kantoren komen bij elkaar ruim 300 huur- en koopwoningen met op bepaalde plekken bedrijvigheid op de begane grond. Verder is er een aantrekkelijke buitenruimte gepland met groen, parkeerplaatsen en een veilige verkeerssituatie. Omwonenden, ondernemers en vastgoedeigenaren hebben vorig jaar meegewerkt aan een visie op dit gebied waardoor dit plan mogelijk werd.

De verschillende ontwikkelaars zijn aan zet om de gebouwen en hun eigen terreinen te veranderen. Op dit moment past de openbare ruimte vooral bij een kantoorgebied. Om het geschikt te maken voor een woongebied, pakt gemeente Almere de openbare ruimte aan. Hiervoor is een voorlopig ontwerp gemaakt en in november 2020 voorgelegd aan omwonenden en andere betrokkenen. De uitnodiging te reageren op het plan stond in de digitale nieuwsbrief en een huis-aan-huisbrief. 

Veel opmerkingen gingen over de verkeerssituatie van nu. Er zijn meerdere voorstellen gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zoals meer plekken om over te steken en maatregelen om de snelheid van auto's te verminderen. Dit leverde een aantal inzichten op die gemeente Almere gaat verwerken in het definitieve plan.

In het conceptplan krijgt ‘groen in de wijk’ veel aandacht. Sommige bomen worden vervangen en op een aantal plaatsen komen bomen bij.

Op eigen terrein van de woongebouwen worden voorzieningen geplaatst. Denk aan bankjes. Deze zijn bedoeld voor de bewoners, zodat ook hun buitenruimte aantrekkelijk is.

De uitvoering van het plan start naar verwachting eind 2021. Omdat het gebied nu ook dagelijks in gebruik is, kan niet alles in één keer worden uitgevoerd.



Onze Ambassadeurs