Verkeersdrukte op Flevolandse wegen afgenomen na lockdown

Geschreven door Redactie

"Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan." Dat was maandagavond opnieuw het dringende advies van premier Mark Rutte. In Flevoland wordt daar naar geluisterd, maar minder goed dan bij de eerste lockdown in maart. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens over de verkeersdrukte in Flevoland.


Op de Flevolandse snelwegen was het dinsdag dertien procent minder druk op de weg dan voor de coronacrisis. Dinsdag was de dag na de tv-toespraak over de nieuwe coronamaatregelen. Een week eerder, op dinsdag 8 december, was de verkeersdrukte tien procent minder dan voor coronapandemie. 

Het aantal verkeersbewegingen daalde snel na de eerste coronamaatregelen halverwege maart. Op 31 maart waren er 37 procent minder auto's te zien op de Flevolandse snelwegen. In de zomer lag het aantal auto's vrijwel weer op het normale niveau, om vervolgens de daaropvolgende maanden weer geleidelijk aan te dalen.

Onze Ambassadeurs