Almere staat op plek 38 van meest duurzame steden

Geschreven door Redactie

Charlotte (North-Carolina, Verenigde Staten) is de groenste stad ter wereld, gevolgd door Durban (Zuid-Afrika) en Vilnius (Litouwen) en.. Almere staat ook in de lijst! Ze scoren hoog op het percentage groen in de stad in combinatie met een goede spreiding en gezondheid van de vegetatie. In totaal zijn 155 steden in 66 landen verdeeld over 7 regio’s gemeten.

Er staan 12 Nederlandse steden op de nieuwe HUGSI-wereldranglijst. De gemiddelde HUGSI-score is 39. De hoogst genoteerde Nederlandse stad is Enschede op de 19e plaats met een score van 71,67. Lima (Peru) is laagste met 0,21. Almere staat op de lijst met een score van 68,25, bovengemiddeld dus.

De waarden zijn vastgesteld door metingen via satellietbeelden in combinatie met artificial intelligence (AI) en deep learning-technieken. De HUGSI-ranglijst is de eerste indexering voor groene steden ter wereld gebaseerd op concrete cijfers. Husqvarna Urban Green Space Index (HUGSI) geeft inzicht in het percentage groen in de stad, de gezondheid van de vegetatie, verdeling van de groene ruimten, groene ruimte per persoon, aantal bomen per begroeid gebied en de ontwikkeling van de groene ruimte.


Onze Ambassadeurs