Zes tips over overvaller die caissières met mes bedreigde

Geschreven door Redactie

De politie heeft zes tips binnengekregen over een overvaller die vorig jaar augustus twee caissières van de PLUS-supermarkt aan de Meistraat in Almere Buiten met een mes bedreigde.

Dinsdagavond werden beelden van de overval getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. De supermarkt in de Almeerse Seizoenenbuurt werd overvallen op woensdag 26 augustus om 9.10 uur 's ochtends.

Beelden van de overval werden eind september al gedeeld bij Bureau Flevoland. Daarin liet de politie weten te zoeken naar een man van 17-20 jaar met een zwarte gewatteerde jas, een joggingbroek met verticale strepen en een witte plastic tas met een JD-logo. De 'vroege vogel', zoals de politie de verdachte noemt, bedreigde twee caissières met 'een behoorlijk groot vleesmes' en dwong hen geld in een plastic zak te doen. Op dat moment was het al behoorlijk druk in de winkel. Nadat een klant zichzelf wapende met een bloemenemmer en de dader aansprak, ging hij er vandoor. De politie denkt dat hij mogelijk verderop een fiets klaar had staan. De man vluchtte in de richting van het Oostrandpark.

Onze krant nog niet ontvangen?