Voorstel: minder cameratoezicht in Almere Buiten

Geschreven door Redactie

Het cameratoezicht in het centrum van Almere Buiten kan afgeschaald worden. Dat voorstel doet het college van burgemeester en wethouders op basis van een evaluatie van het cameratoezicht in de stad.


Uit de politiecijfers tussen 2016 en 2019 blijkt dat het centrum van Almere Buiten "niet langer dermate onveilig is, dat cameratoezicht nog langer gelegitimeerd is", aldus het college. Zo vond er eens per twee dagen een door de camera's waargenomen incident plaats. Vorig jaar was er wel sprake van een toename. Het college schrijft dat "de beperkte toename geen effect heeft op de proportionaliteit van het cameratoezicht." 


Voordat het voorstel in de gemeenteraad wordt besproken, komt er begin februari een digitale bijeenkomst voor belanghebbenden zoals ondernemers, ROC en ProRail. In maart wordt het voorgelegd aan de politiek. In het centrum van Almere Stad wil het college het cameratoezicht overigens handhaven, omdat hiervoor "genoeg aanleiding is".

Onze Ambassadeurs