Stije Resink tekent eerste profcontract

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft overeenstemming bereikt met Stije Resink over zijn eerste profcontract bij Almere City FC. De talentvolle middenvelder, die de hele jeugdopleiding van Almere City FC heeft doorlopen, tekent een contract voor 2,5 seizoenen.

Resink vertoeft al sinds zijn elfde in de Ruitenheer Football Academy. De middenvelder begon dit seizoen bij Almere City FC O18, maar sloot in oktober aan bij de trainingen van de eerste selectie. Zijn snelle progressie zorgde ervoor dat hij tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Jong AZ (2-5) zijn officiële profdebuut mocht maken. Hij werd hiermee de vierde speler uit de jeugdopleiding die dit seizoen zijn debuut maakte in het betaald voetbal.

Stije Resink is blij dat de kogel door de kerk is: ,,Voor mij is het de kers op de taart voor de afgelopen maanden. Ik speel al sinds mijn elfde bij de club. De afgelopen seizoenen is de club in alle facetten gegroeid en dit is een fantastisch moment om mijn eerste contract te tekenen. Ik heb hier een heel goed gevoel bij.”

Technisch manager Teun Jacobs: “Stije heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot basisspeler bij Almere City FC. Het is een enorme opsteker voor de Football Academy en iedereen binnen de jeugdopleiding die hem naar dit niveau heeft geholpen. Stije is een creatieve middenvelder die aanvallend is ingesteld en vooruit denkt in het veld. Hij heeft het talent en de mindset om de volgende stap in zijn carriére te maken en wij zijn ontzettend trots dat wij dat van dichtbij gaan meemaken.”




Onze Ambassadeurs