Extra journalisten voor lokale omroepen

Geschreven door Redactie

Omroep Flevoland werkt het komende jaar mee aan een experiment om de lokale journalistiek te versterken. De NOS gaat op zoek naar vijf nieuwe journalisten voor Flevoland. Zij gaan een jaar lang werken voor de lokale omroepen in Almere, Lelystad en Zeewolde.

De journalisten komen in dienst bij de NOS, maar de dagelijkse aansturing vindt regionaal plaats. De verwachting is dat twee van hen binnen een half jaar vanuit de lokale omroep in Almere werken. Het nieuws dat ze maken wordt bij de lokale omroepen uitgezonden. Mogelijk wordt het ook gebruikt door Omroep Flevoland en de NOS.

Om deze plannen te realiseren heeft minister Slob van Onderwijs 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. "Goede lokale en regionale journalistiek is essentieel voor een goede democratie en goede lokale informatievoorziening. Samenwerken versterkt dit. Ik ben dan ook blij dat deze partijen samen de schouders zetten onder deze belangrijke opgave", aldus Slob. Vorig jaar werd door het Rijk ook al geld beschikbaar gesteld voor extra journalisten. Deze mensen zijn aangenomen door de regionale omroepen en de NOS biedt hulp aan op het gebied van kennis en techniek. Ook dit project duurt een jaar.

Onze Ambassadeurs