Ruim 130 inschrijvingen voor luxe villa's naast Cirkelbos

Geschreven door Redactie

Voor de verkoop van tien kavels van een nieuwe woonwijk aan de rand van het Cirkelbos in Almere, hebben ruim 130 belangstellenden zich ingeschreven. De huizen worden zo veel mogelijk gebouwd in harmonie met de natuur op een kavel van minimaal 1.500 vierkante meter.

Maandag stopte de inschrijving en inmiddels zijn de eerste kavels toegewezen aan de toekomstige bewoners.

Het gaat om project BOSS Overgooi, waar 65 vrijstaande luxe villa's worden gebouwd. De overige 55 villa's worden in de loop van het jaar toegewezen aan mensen die zich voor 1 maart ingeschreven hebben. De woningen worden omringd door 1.000 bomen, die nog aangeplant worden.

Volgens vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Robert Santema van het bedrijf Timpaan was er veel animo voor de huizen. De meeste inschrijvers komen uit Almere, namelijk 60 procent. Dat vindt Santema opvallend: hij had verwacht dat de meeste mensen van buiten de stad zouden komen. De overige 40 procent van de geïnteresseerden komt uit het Gooi en Amsterdam. Het gros is tussen de 35 en 55 jaar oud en heeft kinderen.

De huizen worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Ook komen er acht zonnepanelen op het dak van iedere woning. De woningen zijn bijna energieneutraal en worden deels met natuurlijke materialen gebouwd. Zo is bijvoorbeeld het geraamte van hout. Verder worden er in samenwerking met Honey Highway bloemen geplant in de bosdelen en komen er fruitbomen op het terrein.

In tegenstelling tot in de rest van Almere worden de groenvoorzieningen onderhouden door de bewoners zelf. In het bos koop je dus geen woning op een kavel met bomen, maar een woning in een bos dat je deelt met iedereen in de wijk. De prijzen van de kavels variëren van 600- tot 800.000 euro.

In de zomer van 2022 kunnen de eerste eigenaren hun intrek nemen in de bosvilla's.





Onze Ambassadeurs