Gemeenten repareren vorstschade aan wegen

Geschreven door Redactie

De gemeenten Lelystad en Almere repareren de komende tijd de schade die door de vorstperiode aan wegen is ontstaan. Ook werkt Rijkswaterstaat deze week op de A6 bij Lelystad en Almere aan de laatste, kleine reparaties.

Het asfalt raakte begin februari beschadigd, omdat de temperaturen dagenlang onder nul lagen.

Automobilisten op de Larserdreef in Lelystad ondervinden de meeste hinder van de vorstschade aan wegen. Wie op het wegdeel tussen de Middendreef en Westerdreef rijdt, moet diepe gaten ontwijken. De gaten zijn mede ontstaan door de hoge grondwaterstand en worden uiterlijk eind deze maand opgevuld, zegt de gemeente. "Een tijdelijke oplossing, omdat een verbetering en het onderhoud van de Larserdreef in april en mei gepland staat." Op de Oostranddreef en de Dronterweg wordt de ontstane schade ook zo snel mogelijk gerepareerd.

In Almere is er onder meer schade ontstaan aan het asfalt op de busbanen, de Koppeldreef, Randstaddreef, Havendreef en de Grote Vaartweg. Op meerdere plekken zijn tijdelijke reparaties uitgevoerd. Een definitieve asfaltlaag volgt later dit voorjaar.

Ook in Noordoostpolder zijn wegen aangetast door de vorst, vertelt de gemeente. Een inventarisatie moet nog duidelijk maken om welke plekken het gaat. Dat onderzoek moet in april klaar zijn. Op Urk ontstond wat kleine schade aan de Staartweg. Deze weg wordt volgend jaar meegenomen in het groot onderhoud.

Op andere plekken in de provincie valt de vorstschade mee of is die inmiddels verholpen.





Onze Ambassadeurs