Veiligheid voorop tijdens de fietslessen!

Geschreven door Redactie

De Schoor organiseert twee keer per jaar, 10 weken lang, fietslessen voor volwassen. Op Jeugdland Stad begint het met voorzichtig balans zoeken.

Zodra het vertrouwen er is bij de deelnemer & de trainer gaan ze “naar buiten”. Dan wordt er door heel Almere gefietst. En soms geeft dat onveilige situaties in het verkeer. Om nu de herkenbaarheid te vergroten hebben wij onze fietslesvrijwilligers en deelnemers dit voorjaar voorzien van nieuwe veiligheidshesjes! Nu zijn ze nog herkenbaarder als zij bezig zijn met het geven van de fietslessen.

Het zou leuk zijn als u “een belletje geeft” als u langs ons heen zoeft, zegt Roel van Rijnsoever, coördinator van de fietslessen, met een grote glimlach.

Bijna elke Nederlander kent het gemak van de fiets. Maar er zijn ook mensen die nooit hebben leren fietsen en dit wel graag zouden willen leren. Voor die mensen organiseert De Schoor fietslessen. In het voor- en najaar komen ruim twintig volwassen naar Jeugdland Stad om te leren fietsen, één ochtend in de week op de donderdag, vrijdag of zaterdag. Al jaren geven ervaren vrijwilligers in die periode fietslessen volgens een doordacht stappenplan, zodat veel deelnemers na 10 weken kunnen fietsen. Fietsen betekent namelijk zelfstandigheid; zelf je kinderen naar school brengen, zelf je boodschappen doen en naar je werk fietsen. Op de fiets wordt je wereld groter.

Heb je nog niet eerder gefietst? Of heb je wel leren fietsen, maar durf je niet meer? Of ken jij iemand die niet kan fietsen? Geef je dan snel op voor de fietslessen bij De Schoor.  Vanaf donderdag 1 april 2021 starten wij met de fietslessen.  

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.deschoor.nl/fietslessen, bel 06 43 10 68 40 of stuur een mail naar fietslessen@deschoor.nl.

Onze Ambassadeurs