Beste zelfgemaakte brownies recept

Geschreven door Redactie

Het ultieme recept voor brownies! Ze zijn fudgy, sappig en super chocoladeachtig, met perfect knapperige randen.

Ingrediënten:

- 1 1/2 kopjes kristalsuiker
- 3/4 kopje bloem voor alle doeleinden
- 2/3 kopje cacaopoeder, gezeefd als het klonterig is
- 1/2 kopje poedersuiker, gezeefd als het klonterig is
- 1/2 kopje pure chocoladeschilfers
- 3/4 theelepels zeezout
- 2 grote eieren
- 1/2 kopje koolzaadolie of extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels water
- 1/2 theelepel vanille

Verwarm de oven voor op 325 ° F. Spuit een ovenschaal lichtjes in met kookspray en bekleed deze met bakpapier. Spuit het perkamentpapier in. Meng in een middelgrote kom de suiker, bloem, cacaopoeder, poedersuiker, chocoladeschilfers en zout.
Klop de eieren, olie, water en vanille in een grote kom. Strooi het droge mengsel over het natte mengsel en roer tot het net gecombineerd is. Giet het beslag in de voorbereide pan (het wordt dik - dat is oké) en gebruik een spatel om de bovenkant glad te maken. Bak 40 tot 48 minuten, of tot er een tandenstoker tevoorschijn komt met slechts een paar kruimels eraan (let op: het is beter om de brownies vroeg uit de oven te halen dan ze te lang te laten zitten). Koel volledig af alvorens te snijden. Bewaar in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur gedurende maximaal 3 dagen. Deze bevriezen ook goed!