Werkboek Jeugd verzamelt praktische tools om ondersteuning te verbeteren

Geschreven door Redactie

We willen met z’n allen de ondersteuning voor jongeren en gezinnen beter maken.

Meer passend. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat dit vaker lukt? Onlangs reikte de secretaris-generaal Erik Gerritsen van VWS het werkboek jeugdhulp uit aan Marjolein Duin van de experttafel Flevoland.

In dit werkboek zijn, met hulp van o.a. jongeren, ouders en expertteams lessen van de afgelopen 2 jaar gebundeld. Lessen die te maken hebben met lef, creativiteit en bevlogenheid. Er staan praktische tools in die je kunnen ondersteunen bij het beantwoorden van vastgelopen vragen van ouders, jongeren en ook professionals, en veel mooie voorbeelden.

Heb je zelf een casus waar je wel wat hulp bij kan gebruiken? Lees hier het werkboek of neem contact op met het expertteam om met een frisse blik een passende oplossing te vinden. (Video van uitreiking).