Spoorloze asielzoeker veroordeeld tot celstraf voor steekpartij azc

Geschreven door Redactie

Een asielzoeker is veroordeeld tot 8 maanden celstraf voor het mishandelen van twee medebewoners van het azc in Almere.

De 33-jarige man stak de slachtoffers met een mes in oktober 2019. Hij was niet aanwezig tijdens de rechtszaak, omdat ieder spoor van de man ontbreekt.

De dader en de slachtoffers zaten samen in een ruimte van het azc in Almere toen het gebeurde. De man sloeg één van de slachtoffers met een fles. Daarna stak hij hem in het gezicht en zijn arm. Het andere slachtoffer werd gestoken in zijn onderrug en borst. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. Daar zijn ze behandeld.

De advocaat van de dader zei dat zijn cliënt uit noodweer handelde. De rechtbank ging daar niet in mee. Beide slachtoffers hebben los van elkaar verklaard dat de dader zomaar met de fles begon te slaan. De getuigen zeggen ook dat alleen de dader een mes vasthield. Verder had de 33-jarige man ook geen wonden op zijn lichaam.

Littekens voor altijd zichtbaar

De asielzoeker is uiteindelijk veroordeeld voor zware mishandeling en een poging daartoe. De littekens van de steekpartij blijven zichtbaar, vooral bij het slachtoffer dat in zijn gezicht is gestoken. De rechtbank noemt dit zeer ernstig.

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte agressief is en problemen heeft met zelfbeheersing. Tijdens zijn voorarrest heeft hij ook twee keer gevochten. Daarna is hij naar een centrum voor Transculturele Psychiatrie gebracht. Daar is hij begin dit jaar weggelopen. Het is niet bekend waar hij nu is. De man heeft geen verblijfsvergunning in Nederland.

Naast de celstraf moet de dader ook een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Onze krant nog niet ontvangen?