Extinction Rebellion demonstreert bij stadhuis

Geschreven door Redactie

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben donderdagavond gedemonstreerd bij het stadhuis in Almere. Ze grepen het moment van de raadsvergadering aan om van zich te laten horen.

De demonstranten hadden twee grote spandoeken bij zich, met de tekst 'Roep de klimaatnoodtoestand uit' en 'Welkom in Almere op de zeebodem.' In eerste instantie werden de doeken uitgerold in de parkeergarage van het stadhuis, bij de ingang die raadsleden gebruiken. Later verplaatste de groep zich naar de hoofdingang.

"We benutten eigenlijk de vergadering van de gemeenteraad over de perspectiefnota. Om aandacht te vragen voor iets wat in onze ogen een veel belangrijkere factor is", vertelt actievoerder Eric Oosterom. Hij sprak ook kort in aan het begin van de vergadering.

"De perspectiefnota gaat over de financiële cijfers voor de gemeente van de komende jaren. Wij vinden dat daarbij ernstig rekening gehouden moet worden met de klimaatveranderingen en de impact daarvan op de stad Almere. Daar moet de gemeenteraad keuze in maken."

Extinction Rebellion zegt het belangrijk te vinden om ook lokaal niveau van zich te laten horen. De klimaatcrisis raakt alle onderdelen van de samenleving, vertelt Oosterom. "Op ieder niveau. Dat geldt voor een huishouden, dat geldt voor een bedrijf en dus ook voor de politiek. We roepen iedereen op en hebben allerlei soorten acties, dus ook in Almere."



Onze Ambassadeurs