Nachtelijke wandeling langs kunst in het Beatrixpark

Geschreven door Redactie

Een bonte stoet wandelaars trok vrijdagavond door het Beatrixpark in Almere. Het waren de deelnemers aan de première van NachtVisie, een initiatief van de Kunstambassadeurs.

Verspreid over Almere staan meer dan 150 kunstwerken. "Vaak fiets of wandel je er langs zonder dat je ze echt ziet", aldus Marie-Josée Röselaers van de Kunstambassadeurs.

Met projecten als NachtVisie hoopt zij dat mensen zich weer bewust worden van kunst in de openbare ruimte. "We hebben echt pareltjes in de stad staan."

Om al dat 'openbaar kunstbezit' onder de aandacht te brengen, bedacht Mark Wiechmann avondwandelingen onder de naam NachtVisie. "We hebben een aantal lokale kunstenaars gevraagd om bij vier kunstwerken in het Beatrixpark een activiteit te bedenken die inspeelt op de zintuigen", legt hij uit. "Zo kun je dat kunstwerk op een nieuwe manier beleven en ook het park in een nieuw licht zien."

NachtVisie wordt ook volgend weekend nog gehouden. Alle kaartjes voor de wandelingen zijn echter al uitverkocht. "Maar we zien dit als eerste uitgave van een hele reeks", aldus Wiechmann. "Volgend jaar is er weer een NachtVisie, maar dan in een ander deel van Almere en met andere kunstenaars."

Onze Ambassadeurs