Asfaltwerkzaamheden Noordersluis

Geschreven door Redactie

De brug over de Noordersluis in Lelystad (Houtribweg) krijgt een nieuwe asfalt laag. Dit gebeurt van maandag 28 juni tot uiterlijk vrijdag 9 juli. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer via één rijstrook de brug stapvoets passeren.

Omdat het verkeer vanuit beide richtingen om en om langs de werkzaamheden geleid wordt, moet rekening worden gehouden met enig oponthoud. De uiteindelijke opleverdatum is afhankelijk van het weer.

Omdat het beweegbare deel van de brug niet geasfalteerd wordt, heeft de scheepvaart geen last van de werkzaamheden. De brug kan gewoon bediend worden. Het vernieuwen van de bovenste asfalt laag is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen waarin alle beweegbare bruggen en sluizen in de provincie gerenoveerd worden. Belangrijk onderdeel van de renovatie is dat alle bruggen en sluizen op een nieuw bedieningssysteem worden aangesloten.  Dit betekent o.a. dat er ook nieuwe kabels en leidingen nodig zijn. Hiervoor zullen vanaf 28 juni ook al enkele voorbereidende graafwerkzaamheden uitgevoerd worden. Deze graafwerkzaamheden vinden plaats in de directe omgeving van de sluis en hebben geen gevolgen voor het verkeer.
De grote renovatie van de Noordersluis wordt komende winter onderhanden genomen. De werkzaamheden starten naar verwachting op 28 februari 2022 en duren ongeveer acht weken.

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store  kan iedereen de  voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen

Onze Ambassadeurs