Rijkswaterstaat stelt woensdag hitteprotocol in

Geschreven door Redactie

Vanaf woensdagochtend neemt Rijkswaterstaat extra maatregelen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Zodra het hitteprotocol van kracht is, worden weggebruikers met pech direct geholpen, zodat ze niet lang in de zon hoeven wachten op een berger.

Het hitteprotocol geldt in de provincies waar volgens de verwachtingen van het KNMI de temperaturen boven de 30 graden uitkomen. Daarom is het hitteprotocol ook in Flevoland van kracht.

Het advies aan weggebruikers is verder zich goed voor te bereiden en alert te zijn bij hitte. Ook roept Rijkswaterstaat mensen op om voldoende drinkwater en een paraplu mee te nemen. Als er dan toch even gewacht moet worden op een berger, hoeft dat niet in de volle zon.

Onze krant nog niet ontvangen?