WTC Almere in regenboogkleuren uit protest tegen Hongaarse wet

Geschreven door Redactie

De WTC-toren in Almere wordt zondag verlicht in de regenboogkleuren. Het is een statement van de WTC-organisatie en de ondernemers van het stadscentrum tegen een nieuwe en omstreden wet in Hongarije.

De Hongaren willen het ‘promoten’ van homoseksualiteit en geslachtsverandering tegengaan. Heel veel organisaties en landen keren zich fel tegen de Hongaarse wet. Daarbij komt dat het Nederlands elftal zondag in Hongarije de volgende ronde speelt op het EK voetbal. Tegenstander is Tsjechië.

Directeur Martin Ort van de Almeerse ondernemersverenging nam het initiatief: "We zijn er voor iedereen en we hebben een hekel aan het uitsluiten van groepen of mensen. Het WTC is sinds afgelopen maandag ook verlicht als vaccinatiegraadmeter. Die lampen worden nu omgeprogrammeerd zodat er een enorme regenboog van 120 meter hoog ontstaat. Maandagmiddag is het weer de vaccinatiethermometer."

In heel veel landen en plaatsen zijn er regenboogacties en ook grote bedrijven kleuren hun logo’s in de regenboog om de LHBT-gemeenschap te steunen.

Hongarije heeft met de ingevoerde wet heel veel kritiek over zich heen gekregen. Donderdagnacht daagde demissionair minister-president Mark Rutte Hongarije uit om de vertrekprocedure uit de EU op te starten. Rutte vindt dat het land geen deel meer kan uitmaken van de EU.


Onze Ambassadeurs