De Lepelaar beste verzorgingsplaats van Nederland

Geschreven door Redactie

Verzorgingsplek De Lepelaar langs de A6 tussen Almere en Lelystad komt als beste uit een landelijk onderzoek van de ANWB. De plek krijgt een rapportcijfer van 7,3. De Aalscholver, aan de overkant van de snelweg, staat op de vijfde plek met een 6,6.

De Lepelaar en de Aalscholver zijn volgens de ANWB 'zonder meer idyllisch'. De Lepelaar is een volgens de onderzoekers een prachtige plek aan het water. Verder is het restaurant prima en zijn er schone wc's. Het enige verbeterpunt is de veiligheid, zegt de ANWB.

De Aalscholver scoort een ruime voldoende. Toch zijn er wel verbeterpunten. De onderzoekers vinden het jammer dat de winkel en de wc's klein zijn. "Wél loop je zo de Oostvaardersplassen in: kwartier sjokken of uren dwalen kan allebei", aldus de onderzoekers.

De kwaliteit van de verzorgingsplaatsen is volgens de ANWB onder de maat. Van de 38 verzorgingsplaatsen die werden bezocht, scoorden 22 lager dan een zes: veertien kwamen uit op een onvoldoende. Het eindoordeel 'goed' werd niet gehaald. Daarom wil de ANWB De Lepelaar ook niet 'Testwinnaar' noemen.

Onze Ambassadeurs