Ziggo stopt met aanbieden analoge radio

Kabelbedrijf Ziggo stopt in Flevoland met het aanbieden van radiozenders via de kabel. Dat gaat in op dinsdag 17 augustus en geldt dan nog niet voor de gemeentes Urk en Noordoostpolder.

Volgens woordvoerder Gerjan van der Laan van Vodafone-Ziggo, stopt het bedrijf met analoge radio omdat 95 procent van de luisteraars via andere manieren naar de radio luistert. "Op deze manier kunnen wij ruimte maken op ons netwerk voor andere zaken zoals sneller internet", aldus Van der Laan. Luisteraars die toch graag radio via de ether ontvangen, kunnen in de winkels van Vodafone-Ziggo of online kosteloos een antenne aanvragen.

In Urk en Noordoostpolder stopt het aanbieden van analoge radio eind dit jaar. "We gaan heel Nederland omschakelen. De bedoeling is om dat te doen voor 2022", zegt Van der Laan.