Zomerse cocktail

Het is zomervakantie en het is dus dé tijd om even heerlijk te genieten van je vrije tijd.

Je kan pas écht genieten van je vrije tijd met een heerlijke zelfgemaakte zomerse cocktail. Wil jij weten hoe je die het beste maakt? Lees hieronder dan de overheerlijke recepten voor heerlijke cocktails.

Tequila Sunrise

 • Ijsblokjes
 • 50 milliliter tequila.
 • 1,5 deciliter vers sinaasappelsap.
 • Flinke scheut grenadine siroop.
 • Schijfje sinaasappel en een kers.

Doe 4 of 5 ijsblokjes in een longdrinkglas en voeg de tequila en het sinaasappelsap toe. Schenk er een flinke scheut grenadine in en wacht tot die naar de bodem is gezonken. Versier met het schijfje sinaasappel en een verse kers. Servereer met een rietje en een roerstaafje.

Cosmopolitan

 • 37,5 milliliter wodka.
 • 25 milliliter triple sec.
 • 25 milliliter cranberrysap.
 • Partje limoen

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes: voeg de wodka, triple sec, het cranberrysap en het limoensap toe. Schud en schenk de cosmopolitan door een zeef in een gekoeld martiniglas. Zet het partje limoen op de rand van het glas en serveer.

Pina Colada

 • 25 milliliter witte rum
 • 50 milliliter dikke kokosmelk
 • 1 deciliter ananassap
 • Gemalen ijs
 • Partje ananas

Doe de witte rum, de kokosmelk en het ananassap in de blender en voeg 2-3 eetlepels gemalen ijs toe. Meng alles glad. Schenk in een cocktailglas en serveer met een rietje. Versier de rand met een partje ananas.

Welke ga jij als eerste maken? Geniet ervan!