A6 weer open na werkzaamheden, verkeershinder voorbij

De A6 tussen de afslag Lelystad Noord en Urk is dinsdagochtend om 05.00 uur weer open gegaan.

Het deel van de snelweg in de richting van Almere naar Emmeloord was vanaf vrijdagavond afgesloten. Dit leidde tot lange files en veel ergernis.

Sommige automobilisten klaagden er maandagavond over dat zij uren in de file stonden op de lokale omleidingsroute over de Hanzeweg richting Kampen. Door werkzaamheden bij Roggebotsluis kon het verkeer amper doorrijden. Ook op de aanbevolen omleidingsroute over Harderwijk richting Zwolle stond het verkeer tijdens de spits vast.

Rijkswaterstaat zegt dat er hard gewerkt is. Het asfalt voor de Ketelbrug is afgelopen weekend vervangen. Die werkzaamheden waren maandag klaar, alleen het asfalt moest nog uitharden. De weg is inmiddels dus open voor gebruik.