Maak je eigen Almeerse lekkernij

Geschreven door Redactie

Lekker op z’n Flevolands met polderkoeken.

Een van de meest voorkomende hobby’s is bakken. En wat is er nu leuker dan een eigen recept maken uit jouw buurt? Wij hebben een typisch Flevolands gerecht dat ook vaak in Almere wordt gegeten: polderkoeken!

Ingrediënten voor 2 personen:

• 250 gram tarwebloem

• 200 ml melk

• 300 ml koude zwarte koffie

• 2 eieren

• 12 à 15 plakjes ontbijtspek

• olie

• snufje zout

Zeef de bloem boven een kom en doe er een snufje zout bij. Voeg daarna de eieren toe en klop deze los. Doe vervolgens de melk en koffie er in delen bij zodat je een glad beslag krijgt. Verhit de pan met een beetje olie en leg drie plakjes ontbijtspek in de pan. Nadat het spek een beetje is gebakken kan het beslag in de pan totdat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek aan weerszijden bruin en gaar en herhaal dit totdat het beslag en het ontbijtspek op is. Eet smakelijk!