Sarissa de Vries wint WK Triathlon Almere

Geschreven door Redactie

De Nederlandse Sarissa de Vries heeft met een mooi record de WK Triathlon Long Distance gewonnen.

Bij de dames bepaalde Camilla Pedersen uit Denemarken aanvankelijk de wedstrijd te zijn, al kon Sarissa de Vries haar goed bijhouden en kwam uiteindelijk zelfs eerder dan de Deen het water uit. Ze hadden beide een flinke voorsprong op de rest. Op het fietsonderdeel creërde Sarissa een groot gat tussen haar tegenstander, en was het de Deense Michelle Vesterby die de tweede plaats overnam van de Deen, daarna nam Manon Genet uit Frankrijk de derde plek in handen. Het leek nog even spannend te worden. De Vries was bijna niet meer vooruit te branden, haar maag keerde zich een aantal keer om. Gelukkig zette ze door en nam alsnog de winst in handen. “Ik heb er gewoon geen woorden voor dat ik wereldkampioen ben geworden in zo’n scherpe tijd.”

De Vries heeft zich kunnen kronen tot wereldkampioen in haar eigen land. Zij bereikte de finish in een tijd van 8 uur, 32 minuten en 5 seconden. “Geen idee wat er vandaag in de lucht hing, maar 40 jaar triatlon in Almere wordt op deze manier mooi gevierd.”.

Wij zijn jarig dus wij trakteren!
Doe mee en win mooie prijzen!
Bekijk hier alle prijzen