Het is vandaag burendag!

Geschreven door Redactie

Met een kop koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren.

Het is vandaag zaterdag 25 september, Het is Burendag! Dus weer een goed excuus om gezellig tijd met je buurtjes door te brengen. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds dat elk jaar weer terugkeert op de vierde zaterdag van september. Samenkomen met je buren en samen iets goeds doen voor de buurt.

Het initiatief van Douwe Egberts werd in 2006 voor het eerst in Nederland gevierd. Een aantal jaren later is het ondertussen uitgegroeid tot een landelijk fenomeen wat in het teken staat van de bevordering van het contact tussen buren.

De mensen in Nederland zijn over het algemeen positief en trots over hun buurt, en willen graag deelnemen om gezellig buurtfeest te organiseren. Hier gaan de buren bij voorbeeld gezellig een kop koffie samen drinken of zelfs lekker samen smullen van lekker eten dat iedereen heeft meegenomen.

En wat deze burendag nu helemaal te gek maakt is dat de anderhalve meter regel dat niet meer geld. Wel is het advies om even een sneltest thuis te doen, zo weet je zeker dat jij het virus niet bij je draagt en dus ook geen andere besmet. Geniet van deze gezellige dag met jou leuke buurtjes!