Kip met broccoli crème

Geschreven door Redactie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gr chorizo in stukjes;
  • 200 gr zilvervliesrijst;
  • ½ theelepel Saffraanpoeder;
  • 4 trostomaten in stukjes;
  • 300 gr grote garnalen;
  • 300 gr doperwten;
  • 200 gr kabeljauw of ander witvis;
  • Olijfolie;
  • Vis bouillonblokje;
  • 4 theelepels paprikapoeder;
  • Knoflook (geperst);
  • Zwarte peper;
  • 1 citroen in partjes gesneden.

Bereiding:

Kook de rijst samen met de saffraan en een half bouillonblokje, voor 15 minuten.

Als de garnalen uit de diepvries komen ontdooi je die eerst onder een stromende kraan, daarna pel je ze, dan haal je het darmkanaaltje eruit met een mesje.

Snijd de witvis in blokjes en voeg dat bij de garnalen in het schaaltje.

Pak een wok en giet daar een beetje olijfolie in en daarbij de knoflook, voeg de garnalen en de blokjes vis toe en bak voor 5 minuten. Schep de garnalen en de vis er even uit en leg ze op een schaaltje. Doe nu de doperwten, de chorizo en de tomatenblokjes in de wok en bak even kort.

Voeg de rijst toe in de wok en daarbij ook de blokjes vis en de paprikapoeder. Schep even goed om en breng nog op smaak met wat peper.

Leg de garnalen en de citroen partjes als garnering over je rijst als je de pan opdient.



Onze Ambassadeurs