Schrijvers on Stage met Adriaan van Dis

Geschreven door Redactie

In de literaire talkshow Schrijvers on Stage ontvangt Oscar Kocken op woensdag 3 november om 19.45 uur in De Nieuwe Bibliotheek niemand minder dan Adriaan van Dis.

Kocken voelt de schrijver aan de tand over zijn boek De wandelaar, dat dit jaar centraal staat tijdens Nederland Leest. Leden én niet-leden krijgen dit boek van Adriaan van Dis cadeau van de bibliotheek om er samen over van gedachten te wisselen. Een goed boek brengt namelijk gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar.

De wandelaar

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij stapt over zijn grenzen en wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Over de grens

Het thema van Nederland Leest, de campagne van de bibliotheken in Nederland om nog meer mensen aan het lezen te krijgen én er met elkaar over te praten, is dit jaar Over de grens. In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. En dat is precies wat er gebeurt in van Dis’ zijn roman.

Van Dis

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans zoals Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. Van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In 2021 verscheen zijn meest recente roman KliFi.

Schrijvers on Stage met Adriaan van Dis:
- woensdag 3 november 19.45 uur
- De Nieuwe Zaal in bibliotheek Stad
- Kaarten zijn verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl of bij de klantenservicebalies in de bibliotheken.

Let op: Deze activiteit is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app (geldt alleen voor 13+).

Onze Ambassadeurs