Tips om weer fit te worden

Geschreven door Redactie

Hier zijn 2 tips om weer fit te worden voor sporters

1 Suicide Runs

Suicide runs zijn kleine sprintjes die je doet, om weer op de goede conditie te komen als je bijvoorbeeld net terug komt van een blessure. Het wordt de Suicide Run genoemd omdat het je binnen 1 minuut kapot kan maken.

Zo doe je het:

Zoek een grasveld (neem pionnen mee) of een voetbalveld met lijnen. Als je pionnen mee hebt zet er eentje waar je op het moment staat, een 5 meter verder een op 11 meter van de eerste pion en een op 16 meter. Op het voetbalveld staan de lijnen er al op de zelfde meters als de pionnen. Ren vanaf de eerste pion naar de 5 meter en weer terug, dan naar de 11 meter en weer terug naar de eerste en dan naar de 16 meter en weer terug naar de eerste en hou dit vol voor een minuut.

2 Power Runs

Power Runs zijn 3 sprintjes die je trekt over 65 meter, je doet dit met dezelfde rede als de Suicide Runs, maar deze is toch nog even wat makkelijker en minder zwaar.

Zo doe je het:

Zoek een grasveld (neem pionnen mee) of een voetbalveld met lijnen. Als je pionnen mee hebt zet eer eentje waar je op het moment staat en een 65 meter van je af ca. 100 stappen. Als je op een voetbalveld bent ren gebruik dan de zijlijnen van het voetbalveld. Je begint met zo hard mogelijk te rennen en terug te komen op jog-tempo. Je doet dit 3 keer. Je eerste run zou makkelijk moeten zijn, de 2e run zou het zwaarst moeten zijn en de 3e moet het snelst zijn. Doe dit steeds opnieuw totdat het je lukt dat je 3e run de snelste is en neem 30 seconden pauze nadat je terug loop van je run.


Ons Almeerders bekeken ook: