Minister-president Rutte bezoekt Griekenland, Albanië en Noord-Macedonië

Geschreven door Redactie

Minister-president Rutte brengt op dinsdag 9 november en woensdag 10 november 2021 een bezoek aan Griekenland, Albanië en Noord-Macedonië.

Op dinsdag 9 november brengt minister-president Rutte een bezoek aan Griekenland. Tijdens het bezoek zal hij met de Griekse minister-president Mitsotakis onder andere spreken over de goede bilaterale relatie tussen de landen, het klimaat, migratie en de bestrijding van het coronavirus. Ook wordt er vooruitgeblikt op het staatsbezoek van het Koningspaar van maandag 13 tot en met woensdag 15 december. Het bezoek aan Griekenland wordt afgesloten met een werkdiner.

Op woensdag 10 november brengt minister-president Rutte een bezoek aan Albanië. Tijdens het bezoek zal hij gesprekken voeren met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. Aansluitend wordt minister-president Rutte met een welkomstceremonie ontvangen door de Albanese minister-president Rama. Tijdens een werklunch zullen minister-president Rutte en minister-president Rama onder andere spreken over de goede relatie tussen Nederland en Albanië, Europese samenwerking, samenwerking op het gebied van politie en justitie, ontwikkelingen in de regio en NAVO-samenwerking.

Aansluitend reist minister-president Rutte door naar Noord-Macedonië. Tijdens het bezoek zal hij spreken met jeugdvertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. Het bezoek wordt afgesloten met een werkdiner waar minister-president Rutte en minister-president Zaev zullen spreken over onder andere de goede relatie tussen Nederland en Noord-Macedonië, Europese samenwerking, ontwikkelingen in de regio en NAVO-samenwerking.


Onze Ambassadeurs