De populairste Attractieparken in Nederland

Geschreven door Redactie

Of je nu liever wild in achtbanen rijdt, of liever in echte kinderattracties rijdt: het attractiepark is leuk voor iedereen. Ook in de winter!


Wil je er een dagje op uit in Nederland, dan heb je genoeg mogelijkheden. Er zijn verschillende pretparken in het land, maar welke is het populairst? Sommige attractieparken hebben zelfs een speciaal winter thema waar je niet alleen buiten bent maar ook leuke activiteiten binnen hebt die je warm houden.

Attractiepark Slagharen (1 miljoen bezoekers)


Wil je met het hele gezin naar een pretpark, dan is Pretpark Slagharen een goede keuze. Dit park staat vol met attracties voor alle leeftijden. Voor kinderen die niet van te veel spanning houden, zijn er rustigere ritten, maar er zijn ook wilde ritten die alleen geschikt zijn voor de meest gedurfde. Ook voor optredens en optochten kun je in dit park terecht. Er zijn altijd verschillende optredens die u kunt bezoeken, zodat het hele gezin ervan kan genieten. Je kunt ook de mascottes van het park zien: Randy en Rosie.

Attractiepark Duinrell (1.4 miljoen bezoekers)


Duinrell in Wassenaar ligt midden in de duinen, dus het is een attractiepark waar je volop kunt genieten van de natuur. Er zijne vele grote attracties als Mad Mill en Falcon dier daar heel populair zijn, maar er zijn ook attracties voor kinderen. Ze keken bijvoorbeeld veel sprookjes in een comfortabel wonderland, of hadden plezier tijdens de Kwakus Kwebbelshow. Een van de hoogtepunten van dit attractiepark is nog steeds het Tikibad. Dit grote zwembad staat bekend om al zijn glijbanen. Dompel jezelf onder in de lazy river of breng tijd door in het kinderwaterpark.

De Efteling (5.2 miljoen bezoekers)


Wat betreft pretparken is de Efteling een internationaal fenomeen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit park het meest bezochte attractiepark is. Op de reis door het sprookjesbos zullen zowel jonge als oude dromen verdwijnen en ook attracties als de Baron 1898 en de Python wachten op je. In dit park kun je allerlei verschillende werelden bezoeken. Het ene moment vloog je langs de elfjes van Droomvlucht, het volgende moment reis je de wereld rond met Carnaval. Kortom: de Efteling is een sfeervol pretpark waar het hele gezin van kan genieten. 

De winter Efteling begint bijna, hij start op 15 november en eindigt op 6 februari 2022 dus mis het niet! Ze hebben leuke nieuwe plekjes zoals de Warme Winter Weide waar voorheen het IJspaleis stond kan je  genieten van warme drankjes en lekkernijen tijdens vreugdevuren,

Onze Ambassadeurs