Nationale brownie dag

Geschreven door Redactie

Elk jaar op 8 december genieten brownieliefhebbers in het hele land van één van hun favoriete gebakken producten op National Brownie Day.


Een blonde brownie is gemaakt met bruine suiker en geen chocolade en wordt vaak een blondie genoemd. De vroegste recepten voor brownies die we vandaag kennen, zijn rond de eeuwwisseling gepubliceerd in regionale kookboeken en kranten. De 1904 Laconia, NH Home Cookery, de 1904 Chicago, IL Service Club Cook Book en een editie van 2 april 1905 van The Boston Globe zijn drie vroege voorbeelden. In 1906 publiceerde Fannie Merritt Farmer een recept in een editie van The Boston Cooking School Cook Book.

Drie mythes hebben in de loop der jaren aan populariteit gewonnen met betrekking tot het maken van de brownie:

1. De eerste mythe is dat een toevallige vermenging van ingrediënten, een chef-kok voegde gesmolten chocolade toe aan koekjesdeeg.

2. De tweede myhte is dat een vergeetachtige kok de bloem weg liet bij het mengen van het beslag.

3. De derde mythe is dat toen een huisvrouw geen bakpoeder had, ze improviseerde om deze nieuwe traktatie te maken. De vrouw besloot om haar gasten platte taarten te serveren.

Geniet van wat fudgy, warme brownies. Nodig ook zeker vrienden en familie uit om er samen met jou van te genieten! Schenk er een glas melk bij en eventueel een bolletje ijs. Deel jouw recepten en vieringen door #NationalBrownieday te gebruiken op sociale media.

Onze Ambassadeurs