Vandaag is het Internationale katerdag

Geschreven door Redactie

Elk jaar, op de dag na Internationale Bierdag, markeert Internationale Katerdag een dag om bij te komen van die internationale feestdag.

Het is ook een dag om te leren over katerremedies.

Bier is de meest gedronken alcoholische drank ter wereld. Bier is zelfs de op twee na populairste drank in het algemeen. Alleen water en thee zijn populairder dan bier.

Veel mensen in deze en andere landen genieten van de voordelen van het drinken van bier. Deze koele, verfrissende drank is voedzamer dan andere soorten alcoholische dranken. Bovendien kunnen bierdrinkers die met mate drinken hun risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Bier helpt ook om stress te verminderen en zelfs de botten te versterken. Nog een reden waarom mensen graag bier drinken, is dat het een geweldige manier is om te socializen. Het enige grote nadeel van bier is dat te veel drinken de volgende dag een kater kan veroorzaken.

Een van de meest voorkomende symptomen die gepaard gaan met een kater is een kloppende hoofdpijn. Mensen met een kater kunnen zich ook traag, zweterig, moe, prikkelbaar en misselijk voelen. Het is duidelijk niet leuk om een ​​kater te hebben. Bij de meeste mensen met een kater verdwijnen deze symptomen binnen 24 uur. Helaas voor sommigen duurt een kater tot 3 dagen. Katers zijn meestal erger voor mensen die op een lege maag drinken. Bestaande gezondheidsproblemen, leeftijd en bepaalde medicijnen kunnen katers ook verergeren.

Veel mensen over de hele wereld hebben geprobeerd een snelle oplossing voor een kater te vinden. In Namibië is het drinken van buffelmelk de veronderstelde remedie tegen een kater. Canadezen zeggen dat het eten van poutine na een nachtje drinken een kater in de ochtend voorkomt. In Ierland begraven drinkers zich tot hun nek in nat rivierzand. Haïtianen beoefenen voodoo om van hun kater af te komen. Misschien is een beter advies om van een kater te genezen, voldoende te slapen, gehydrateerd te blijven, neutraal voedsel te eten en een aspirine te nemen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, helpt het niet om alcohol te drinken tijdens een kater.

Heb je te veel bier gedronken tijdens Internationale Bierdag? Dan is de kans groot dat je deze dag moet observeren. De beste manier om dit te doen, is door een manier te vinden om van je kater af te komen. Je kunt je vrienden ook vragen hoe ze een kater genezen. Als je het geluk hebt niet te hoeven werken of veel te doen, kun je ook een film kijken, zoals 'The Hangover', 'Dude Where's My Car' of 'Dazed and Confused'. En onthoud, de enige zekere manier om een ​​kater te voorkomen is om in de eerste plaats te onthouden van te veel alcohol!

Deel deze dag met je favoriete katermiddel op sociale media met #InternationalHangoverDayOnsNieuws


Onze Ambassadeurs