Kom in beweging in de Almeerse natuur

Geschreven door Redactie

De decembermaand zit erop dus het is tijd om onder de kerstboom vandaan te komen en op pad te gaan.

Voeg de daad bij het woord en kom in beweging! Deze maand staat bij Stad & Natuur alles in het teken van bewegen. Wandelen, hoe kort of lang ook, heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Bewegen in de natuur brengt nog als extra voordeel dat het stress verlagend werkt. En wist je dat het voor kinderen bijdraagt aan hun ontwikkeling? Dus: schoenen aan en naar buiten!

De afgelopen twee coronajaren zijn we al veel in beweging gekomen. Met de ommetjes app 20 minuten wandelen per dag of met een prikstok een rondje maken in de buurt. Dat is allemaal goed natuurlijk, maar bij Stad & Natuur maken we het bewegen nog een stukje leuker! Hoe? Deze maand lanceren we #wandeleenuurmetstadennatuur. Wandel elke week een uur met Stad & Natuur. De leukste routes en wandeltips vind je op www.stadennatuur.nl/wandelen.

“We hebben diverse wandelroutes uitgezet die starten bij verschillende locaties van Stad & Natuur. Doe bijvoorbeeld een rondje Den Uylpark en Beatrixpark of maak een lange wandeling bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Maar je kunt bijvoorbeeld ook speuren met één van de vele speurtochten, zoals de vernieuwde speurtocht Schaapje in het bos in het Vroege Vogelbos in Almere Haven,” zo vertelt Margrietha Rengers van Stad & Natuur.

Naast de vele speurtochten kun je ook tijdens een wandeling genoeg doen in de natuur. Ontdek bijvoorbeeld Stadslandgoed de Kemphaan met een winterse bingokaart en zoek tijdens je wandeling bijvoorbeeld een roodborstje en een schaap. Heb je bingo? Deel deze dan via sociale media met #ontdekjestadennatuur! Ook de bingokaart vind je op de website.

Elke maand wordt er een humoristisch filmpje gemaakt door een theatermaker waarbij het nieuwe maandthema wordt geïntroduceerd. Samen met Mevrouw V, een husumer varken, wordt het thema van links tot rechts bekeken. Dus: voordat je naar buiten gaat nog even snel op de Youtube pagina van Stad & Natuur het filmpje bekijken voor meer tips en ideeën en daarna schoenen aan en naar buiten! De natuur is in Almere nooit ver weg.


Onze Ambassadeurs