De Braziliaanse keuken

Geschreven door Redactie

Verschillende tradities. In de Braziliaanse keuken komen verschillende tradities samen.

Gerechten uit India, Afrika, Portugal en Japan komen allemaal voor in de Braziliaanse keuken. In het noorden zijn de gerechten op basis van alligatorvlees en schildpad erg populair. Ook hondenvlees wordt hier gegeten. De Afrikaanse invloeden zie je het meest in het noordoosten van het land. Hier worden veel vis en schelpdieren gegeten. Ook wordt er veel tropisch fruit gegeten zoals kokosnoot, mango, papaja, guave, sinaasappel, passievrucht en ananas.

Een typisch Braziliaanse lekkernij is Brigadeiros. Dit zijn zoete balletjes gemaakt van cacaopoeder, gecondenseerde melk, hagelslag en boter. Deze lekkernij wordt vaak gemaakt voor verjaardagen en babyshowers. Een typisch Braziliaans deeg hapje is Pão de queijo. Het is een klein bolletje van deeg gevuld met kaas. Het wordt vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze staan erom bekend dat ze heerlijk smeuïg zijn.