13e editie Almere On Stage officieel van start

Geschreven door Redactie

Na maandenlange voorbereiding was het gister zover: wethouder Roelie Bosch gaf het startsein voor de 13e editie van Almere On Stage.

Samen met de leerlingen van klas KT2B van het Arte College, mentor Sarah Katsma, decaan Casper Cok en conrector Rolinka Meijer werd dit moment feestelijk omlijst. In de spannende minuten voorafgaand aan het startsein, benadrukte wethouder Roelie Bosch hoe belangrijk de leerlingen van vandaag zijn voor ons allemaal: "Jullie zijn de toekomst van deze stad en laat niemand je iets anders vertellen!"
 
Maar op je 14e al moeten kiezen wat je later wilt worden kan best lastig zijn. Daarom hebben de leerlingen van de twaalf deelnemende vmbo-scholen zich onder begeleiding van mentoren en decanen de afgelopen maanden bezig gehouden met de vraag: wat wil ik later worden? Via de almereonstage.nl konden zij kennis maken met wel 115 beroepen. Normaal gesproken gebeurt dit tijdens het Beroepenfeest: een live event waar ruim 1.000 leerlingen en meer dan 200 professionals elkaar ontmoeten. Dit jaar werd er echter gekozen voor het digitale alternatief DigiMatch en stelden de leerlingen zich via een korte motivatiebrief voor aan de beroepsbeoefenaren.

In de komende dagen maken de leerlingen en beroepsbeoefenaren matches en werken zij toe naar de Doe Dag op 13 april aanstaande. De leerlingen mogen dan een dagdeel meelopen met de beroepsbeoefenaren om een beeld te krijgen van wat het door hen gekozen beroep inhoudt. Door de leerlingen op deze manier te ondersteunen tijdens hun loopbaanoriëntatie, kunnen zij goed voorbereid een profielkeuze maken.

Wilt u de Almeerse vmbo-leerlingen ook helpen bij het maken van de juiste keuze? Volg Almere On Stage via social media of neem contact op met Sacha de Ruiter en Guany Wassenaar via mail@almereonstage.nl.


Onze Ambassadeurs