Leer een muziekinstrument bespelen

Geschreven door Redactie

Het spelen van een muziekinstrument is stimulerend.

Dit is een van die dingen die bijna iedereen weleens op een bepaald moment in ons leven overwegen.

Hoeveel mensen droomden er wel niet van om een beroemde muzikant te worden toen ze klein waren? Muziek is een geweldige bezigheid om op te pakken voor mensen van alle leeftijden. Er zijn ook tal van instrumenten waaruit je kunt kiezen, zoals de gitaar, drums, piano, saxofoon of viool.

Jezelf een nieuwe vaardigheid aanleren zorgt voor een stimulerende mentale uitdaging, die belangrijk is in de strijd tegen dementie  en cognitieve achteruitgang. Je ontwikkelt ook je tijdmanagement- en organisatorische vaardigheden tijdens het leerproces, omdat je er tijd en aandacht aan moet besteden als je vooruitgang wilt boeken.
Je hand-oogcoördinatie zal ook verbeteren, omdat je hersenen zullen werken om de muzieknoten die je op de pagina leest om te zetten in specifieke handbewegingen, ademhalingstechnieken en ritmes.

Natuurlijk is het spelen van een muziekinstrument ook heel leuk! Je zou uiteindelijk nieuwe vrienden kunnen maken door lid te worden van een band als je er klaar voor bent.