Floriade opening live te zien en horen bij Omroep Flevoland

Geschreven door Redactie

Floriade Expo 2022 Amsterdam-Almere wordt op 13 april ’s middags officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning.

’s Avonds vindt er aan de Esplanade in Almere een grote culturele openingsshow plaats met Vis à Vis. De voorstellingen zijn een cadeau speciaal voor de inwoners van Almere en Flevoland. Het hele openingsprogramma wordt live uitgezonden bij Omroep Flevoland, zowel online als op de tv-zender.

Woensdag 13 april staat de programmering bij Omroep Flevoland de hele dag in het teken van de Floriade-opening. Vanaf 08:00 uur worden luisteraars al regelmatig op de hoogte gehouden via Visual Radio en van 10:00 tot 14:00 uur is de live-uitzending vanaf het Floriade-park.

Officiële opening Floriade

Het programma van de officiële opening start om 14.00 uur. De officiële openingshandeling door de koning en zijn bezoek aan het park zijn live te volgen. De Floriade-founders speechen en deelnemers uit het kunst- en cultuurprogramma verzorgen de culturele acts. Tussen 14:00 tot 16:30 uur is het hele programma live te volgen op Visual Radio, YouTube, Facebook, Instagram en via de website van Omroep Flevoland.

Avond openingsshow in Almere

Met uitzicht op het Floriade-park verzorgt Vis à Vis ’s avonds de openingsshow vanaf het Weerwater en op de Esplanade in Almere Centrum. Met een groots openingsspektakel zal Vis à Vis het thema transformatie verbeelden.
Vanaf 21:00 tot 21.40 uur is het openingsspektakel SCHOONSCHIP live te volgen bij Omroep Flevoland. Vis à Vis laat zich inspireren door het thema van Floriade ‘Growing Green Cities’. Deze voorstelling gaat over de jeugdige generatie die strijdt voor een betere toekomst. De voorstelling is een grote productie waaraan het Almeerse muziekensemble Black Pencil en 200 kinderen van theater- en dansscholen scholen uit Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Urk en Zeewolde meewerken.

Omvangrijke productie

De verslaglegging rondom de openingsshows wordt groots aangepakt. De regisseur van Omroep Flevoland is enthousiast: "De opening van Floriade is voor ons een fantastisch project om uit te zenden. Het is een grote technische uitdaging om zowel de officiële opening met de koning als de publieksopening live op televisie, Visual Radio en social media te verslaan. Het project is dusdanig groot, dat we in totaal 17 camera's gaan inzetten.  We werken aan de laatste details. Het weer is nog even spannend maar de hele crew heeft veel zin in de aftrap, om dit unieke evenement in onze provincie op een mooie manier in beeld te brengen!” aldus David Brouwer.

De productie op 13 april heeft echt een Flevolands karakter. De regionale nieuwszender Omroep Flevoland doet live verslag van de opening van Floriade in Almere én van de openingsshow door het Almeerse theatergezelschap Vis à Vis: een mooie regionale samenwerking. En met de productie op 13 april stopt het niet. Ook op donderdag 14 april, de eerste openingsdag van Floriade, kunnen kijkers en luisteraars vanaf 10:00 uur via Visual Radio meegenieten van de ervaringen van de eerste bezoekers.

Omroep Flevoland

Omroep Flevoland is de regionale omroep van Flevoland en informeert de
inwoners van Flevoland over wat er zich in de regio afspeelt. Via radio, televisie, internet, de app en social media brengen zij programma’s met nieuws, achtergronden, cultuur, sport, weer en verkeer uit Flevoland. Omroep Flevoland is te volgen via Visual Radio (radio 89,8 FM, DAB+ en via tv op KPN 505 en Ziggo 706), Facebook, Instagram, YouTube en www.omroepflevoland.nl.

Vis à Vis

Vis à Vis heeft zich de afgelopen 32 jaar meester getoond in uniek theaterspektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de menselijke maat de hoofdrol spelen. Vis à Vis heeft haar eigen locatie naast het Almeerderstrand.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Onze Ambassadeurs