Vier Pasen met Tulpenroute Flevoland

Geschreven door Redactie

In het paasweekend gaat de achtste editie van Tulpenroute Flevoland van start.

De Tulpenroute is een leuke kennismaking met het uitgestrekte tulpengebied in de polder voor zowel de inwoners als de bezoekers aan Flevoland. In totaal zijn er zes routes uitgezet: drie online autoroutes (Dronten, Lelystad en Zeewolde) en drie fietsroutes (Dronten, Swifterbant en Lelystad). De Tulpenroute Flevoland vindt plaats van 16 april tot en met 7 mei 2022.

Autotickets online reserveren

De autoroute wordt ook dit jaar weer online uitgegeven via een eigen gebouwde Tulpenroute Flevoland App. “Na vorig jaar is gebleken dat de online route veel voordelen met zich meebrengt. Onderweg kunnen wij de bezoekers via audiofragmenten informeren over ons unieke gebied. Wat heel veel mensen bijvoorbeeld niet beseffen is dat ze rijden op de voormalige bodem van de Zuiderzee, vaak drie tot vier meter onder NAP”, aldus Herman Vermeer, voorzitter van Tulpenroute Flevoland.  “En dat Flevoland bijvoorbeeld een van de grootste tulpenteeltgebieden is, de tulp heeft een verbindende factor naar het agrarische gebied. Het grootste deel van het grondgebied in Flevoland heeft een agrarische functie”, vult Mariska van Diepenbeek, secretaris Tulpenroute Flevoland aan. Daarnaast speelt veiligheid onderweg ook een belangrijke rol. Door de bezetting op de routes te reguleren via de app is de drukte in het buitengebied op de veelal smalle wegen goed te sturen. Zo wordt een dagje Tulpenroute Flevoland voor iedereen een dag vol plezier!

Paasweekend

Het paasweekend is een perfect moment om er met familie en vrienden gezellig op uit te trekken en de Tulpenroute te bezoeken. Onderweg valt er van alles te beleven voor jong en oud. Zo vindt er in het paasweekend de Tulpenloop Swifterbant plaats, inschrijven kan nog tot en met 14 april aanstaande. Bij Bed & Breakfast De Kandelaar in Biddinghuizen vinden er weer een gezellige tulpenmarkt plaats, waar je je onder kan laten dompelen met alles wat met tulpen te maken heeft. Maar onderweg vinden er nog veel meer activiteiten plaats in alle deelnemende gemeentes, te veel om op te noemen. Wil je vast plannen maken kijk op www.tulpenrouteflevoland.nl/activiteiten.

Mocht je je al andere plannen hebben dan kan je ook na dit weekend tot en met 7 mei genieten van alle activiteiten en tulpenpracht in de polder.

Voor meer informatie:  www.tulpenrouteflevoland.nl

Onze Ambassadeurs