Kom jij ook naar de Veldacademie Zomersessies?

Geschreven door Redactie

Ontdek het landschap op en om het Almeerderstrand van 24 tot en met 26 augustus!


Drie dagen lang het landschap ontdekken door proeven, luisteren en bewegen. Het kan tijdens de Veldacademie Zomersessies van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 augustus. Je kunt meedoen aan allerlei buitenworkshops en inspirerende veldwandelingen. Het programma is geschikt voor jong en oud. Van een fietstocht langs eetbare, wilde planten, een zoektocht naar de vos en de rugstreeppad, een luistertocht langs de akoestische kwaliteiten van het landschap tot een driedaagse workshop voor hele dappere kinderen. Zoek jij naar nieuwe perspectieven en een andere beleving? Bekijk het programma van de Zomersessies en meld je aan als deelnemer voor een of meerdere workshops! We zien je graag volgende week aan het Almeerderstrand!


Een greep uit het programmaKlankatelier - 24 en 25 augustus, 10.00 - 12.00 uur

Een landschap kent vaak vele geluiden. In de natuur maken onder andere vogels, insecten, bomen, gras en water hun eigen geluid. Het menselijk lichaam kent ook vele geluiden. We zijn ze gewend en horen ze zelfs meestal niet eens meer. Wat doen al deze geluiden eigenlijk met ons? En hoe zouden we zelf geluid maken of zelfs zingen als we deze geluiden daarbij zouden meenemen? Zonder oordeel, zonder in te grijpen. Daarover gaat deze stemworkshop in de Lichtenberger Methode gegeven door Marzièh Reyhani van het Klankatelier.`

Toegang: gratis

Aanmelden: Meld je hier aan voor 24 augustus en meld je hier aan voor 25 augustus.

Locatie: Atelier StrandLABWorkshop Stone Network - 24 augustus, 13.30 - 16.00 uur

In Stone Network draait alles om stenen. In deze workshop verkennen we specifieke stenen die in de omgeving van het Almeerderstrand liggen. Anna Bierler en Marit Mihklepp proberen in dit netwerk de werelden van het geologische en het menselijke met elkaar te verbinden. We concentreren ons op verschillende manieren van schrijven en lezen met de stenen die we in de omgeving hebben ontdekt. Door de eigenschappen van de stenen te verkennen, verkennen we ook onze eigen lichamen en ontdekken we als groep onze gemeenschappelijke grond. Eenvoudige oefeningen van collectief lezen en schrijven onthullen ook de geologie van ons eigen lichaam en onze geest.

Toegang: gratis

Aanmelden: Meld je hier aan.

Locatie: Atelier StrandLAB

Deze workshop is in het EngelsWokshop Where ever we are - 24 augustus, 14.00-16.30 uur

Kenzo Kusuda is een danser die uitgaat van improvisatie. Tijdens deze bewegingsworkshop gebruikt hij het landschap; de bij die voorbij danst, de boom die zacht wiegt in de wind, de wolken die langzaam transformeren hoog in de lucht. Eigenlijk danst alles. In deze improvisatie starten we onze beweging door te zien wat er allemaal om ons heen beweegt. Het ontdekken van het leven van beweging, improvisatie en verandering op het Almeerderstrand. De workshop is voor iedereen. Ervaring is niet nodig, want we zijn allemaal experts in ons eigen lichaam en onze waarneming.

Toegang: gratis

Aanmelden: Meld je hier aan.

Locatie: Atelier StrandLAB

Deze workshop is geschikt voor mensen van alle leeftijden en condities. De workshop is in het Engels. Ervaring is niet nodig.Zoek mee naar de vos en de rugstreeppad - 25 augustus, 10.00 - 12.00 uur

Er zijn vossen gesignaleerd in DUIN, dat maakt heel wat los. Er zijn veel mythen en verhalen over de vos, maar wat is de vos eigenlijk voor dier? En is er zoiets als de Almeerse vos? Ton Eggenhuizen, stadecoloog Almere, neemt ons mee op zoek naar dit mysterieuze en veel besproken dier. En als bonus gaan we op zoek naar nog een spectaculaire bewoner van DUIN: de rugstreeppad. Deze pad blijkt een enorm getalenteerde zanger te zijn. Ook zo nieuwsgierig? Kom luisteren naar Ton.

Toegang: gratis

Aanmelden: Meld je hier aan.

Locatie: Atelier StrandLABZwerm mee met de zwerm - 25 en 26 augustus, 14.00 - 16.30 uur

Hoe voelt het om als een zwerm vogels door de lucht te vliegen? Flocking ofwel zwermen is dat wat ganzen doen die in grote V-formaties door de lucht vliegen, of je hebt misschien weleens duizenden spreeuwen in een grote zwerm door de avondlucht zien bewegen, zwenkend en zwevend als een prachtig gesynchroniseerd ballet. Afgelopen voorjaar hebben de tweedejaarsstudenten van de mimeopleiding (Academie voor Theater en Dans in Amsterdam) en ArtScience (KABK Den Haag ) vijf dagen geflockt op het Almeerderstrand. Tijdens de zomersessies nemen de zinderende studenten je liefdevol mee, zodat je zelf kunt ervaren hoe fantastisch het is om als een moeiteloos collectief geheel het landschap al zwermend af te tasten.

Toegang: gratis

Aanmelden: Meld je hier aan voor de workshop op 25 augustus en meld je hier aan voor de workshop op 26 augustus.

Waar: Atelier StrandLABWorkshop spoken word - 25 en 26 augustus, 13.30 - 16.00 uur

Heb je een natuurlijk talent voor schrijven of wil je dit graag verder ontwikkelen? Natuurtalent Sandy Bosmans neemt je graag mee in de wereld van spoken word. Met de natuur en de omgeving als inspiratie gaan we hier in twee dagen mee aan de slag. Aan het einde van de workshop heb je als het goed is een mooi stuk geschreven, wat je ook nog eens durft te delen met een publiek.

Toegang: gratis

Aanmelden: Meld je hier aan.

Locatie: Atelier StrandLABLuistertocht - 25 augustus, 13.30 - 16.00 uur en 26 augustus, 10.00 - 12.00 uur

De omgeving van het Almeerderstrand bestaat uit een aaneenrijging van plekken met verschillende akoestische kwaliteiten. Die plekken bestaan uit geluiden van natuurkrachten, de infrastructuur, mensen, dieren en het struikgewas, technologie en architectuur. Als je hierdoorheen loopt, staan die geluiden vaak haaks op elkaar en dat kan voor onverwachte wendingen in ons luisteren zorgen. Geluidskunstemaar Robbi Meertens neemt je mee op ontdekkingstocht en laat je de oren spitsen bij de specifieke akoestische luisterschatten van deze omgeving.

Toegang: gratis

Aanmelden: Meld je hier aan voor de luistertocht op 25 augustus en meld je hier voor de luistertocht op 26 augustus.

Startpunt: Atelier StrandLAB

Onze Ambassadeurs