Laatste serie succesvolle AGF product-beoordelingen van start

Geschreven door Redactie

Vrijdag 2 september is de aftrap van de laatste serie AGF product-beoordelingen op de Floriade in Almere.

Voor de zevende keer zullen jury en bezoekers hun oordeel geven over de aangeleverde groenten. Dit keer is (sluit) kool aan de beurt. Kool is een van de meest veelzijdige groenten en kan in talloze gerechten worden verwerkt. Het bevat vezels en vitamines, om over de gezondheidsaspecten maar te zwijgen. De jury gaat de inzendingen beoordelen op basis van vorm, kleur, glans, compactheid, gladheid, smaak en toepasbaarheid. De deelnemende bezoeker kan aangeven welke kandidaat het meest aantrekkelijk is. Vaak blijkt dat degene, die ook het meest in de smaak valt.

Met de AGF product-beoordelingen hebben telers, veredelaars en leveranciers de unieke gelegenheid hun producten te presenteren aan deskundigen en liefhebbers. Voor bezoekers is het een mogelijkheid kennis te maken met een bredere variatie aan producten dan in de standaard supermarkt verkrijgbaar. Tijdens de vorige zeven beoordelingen bleek de animo van de bezoekers groot om deel te nemen en waren de reacties positief. Reden om een extra product onder de aandacht te brengen. In de komende weken zijn er nog drie keer beoordelingen: Paddenstoelen, Aardappel, Appel en peer.
 
Op woensdag 5 oktober zullen de uitslagen bekend gemaakt worden en is de prijsuitreiking aan de winnaars. De AGF Product-beoordelingen, maar ook de Productcompetities van de sierteelt zijn mogelijk gemaakt door ondersteuning van Hagelunie/Interpolis.
 
In The Green House, de hypermoderne kas, laat de Nederlandse glastuinbouwsector haar innovatieve en duurzame karakter zien. Bezoekers ontdekken meerwaarde van innovaties voor de samenleving, bedacht in en om de kassen. Tot en met 9 oktober ervaren bezoekers het effect van groente en fruit, maar ook van bloemen, planten op hun fysieke en mentale gezondheid.

Onze Ambassadeurs