Zo maak je jouw huis duurzaam

Geschreven door Redactie

Steeds vaker horen we het belang van duurzaamheid. Het is goed voor het milieu, dringt de CO2- uitstoot omlaag en bovendien is het ook van financieel belang.

Een aantal redenen kunnen zijn dat je zo minder CO2- uitstoot met je mee brengt en je dus bovendien bijdraagt aan een betere toekomst. Ook kan het de waarde van je woning een stuk verhogen en verduurzamen heeft ook financiële voordelen.

Hier volgen een aantal tips om jouw huis te verduurzamen.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen zet je zonne-energie om in elektriciteit. Zo wekt jou huis duurzame elektriciteit op. Het aantal zonuren in Nederland is voldoende om je hele huis te voorzien van duurzaam stroom en bovendien is de investering in zonnepanelen in gemiddeld 10 jaar terug verdiend.

Goede isolatie

Een huis wat goed geïsoleerd is verhoogd de energielabel en bespaart energie wat ook beter is voor het klimaat.

Verruil de Cv-ketel voor een warmte pomp

Een Cv-ketel brengt veel uitstoot met zich mee doordat het op aardgas zit. Een warmte pomp werkt op stroom en haalt energie uit de bodem, lucht of water en zet die energie weer om in warmte. Een prima alternatief dus voor de Cv-ketel.Onze Ambassadeurs