Actie: Hier begint de zee!

Geschreven door Redactie

Zaterdag 17 september om 12 uur, tijdens World Cleanup Day, zal wethouder Jesse Luijendijk het startsein geven van de guerilla-estafette ‘Hier begint de zee!’.

Met deze actie vragen GreenF Almere, De Bezige Buur en Groene Buur aandacht voor zwerfafval dat met regenwater afgevoerd wordt naar oppervlakte water in Almere. Dit gaan we doen door overal in de stad onze stempel achter te laten bij waterkolken en waterputten.

Zo’n 25 Almeerders, verdeeld over de hele stad, hebben zich al aangemeld om mee te doen aan deze actie. Het sjabloon en de krijtverf worden in estafettevorm doorgegeven, zodat straks in heel Almere onze stempel zichtbaar is.

Almere kent een gescheiden afwateringssysteem voor rioolwater en hemelwater. Het rioolwater wordt gezuiverd, maar het hemelwater wordt niet gezuiverd en komt direct in het oppervlakte water terecht. Met andere woorden, in de wateren om ons heen. De wateren waar de kinderen in spelen, waar we in recreëren, waar waterdieren, vogels en andere dieren in leven. Daarom moeten we zuinig zijn op het water en ons er van bewust zijn dat alles wat op straat blijft slingeren uiteindelijk in de wateren om ons heen terecht komt.

Meedoen met deze actie? Kijk op www.facebook.com/groenebuur of mail naar greenfalmere@gmail.com .

Onze Ambassadeurs