Horoscoop september met Anja van Dijk

Geschreven door Redactie

Het sterrenbeeld Maagd is van 23 Augustus t/m 22 September. Maagd is het derde Zonneteken en hoort nog bij de zomer. Maagden zijn opvallend scherp en waakzaam en zien alles wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn attent en perfectionistisch en vriendelijk in de omgang. Ze hebben oog voor details, maar hebben ook altijd goed overzicht over het geheel en houden het brede plaatje ook in de gaten. Het zijn harde werkers en geven niet zomaar op, ze zijn prestatie gericht en houden van orde en overzicht. Ze zijn zuiver en eerlijk naar anderen en je weet precies wat je aan ze hebt. 

Ze hebben een nuchtere instelling en laten zich niet snel van de wijs brengen. Ze zien de zaken zoals ze zijn en laten zich niet meesleuren door emoties. Een maagd staat met beide benen op de grond en is gericht op de toekomst en maakt plannen om naar en bepaald doel toe te werken. Maagd vat de dingen heel letterlijk op en verwacht dat als iemand iets belooft, dat ze hun beloftes ook nakomen.

Doordat ze zo perfectionistisch zijn stellen ze hoge eisen aan zichzelf, maar ook aan hun omgeving. Ze kunnen zeer kritisch zijn en verwachten ook van anderen een hoge inzet. Ze doen daarom veel dingen liever zelf, omdat ze dan weten dat ze het perfect uitvoeren en dat vertrouwen hebben ze niet altijd in anderen. Met deze bijzondere kwaliteiten zijn ze dus heel erg goed in organiseren en denken ze altijd oplossingsgericht. Ze zijn over het algemeen zeer intelligent en vinden het fijn om hun kennis uit te breiden en zijn ook zeer goed in het doorgeven van informatie en kennis. Sterrenbeeld Maagd is zeer betrouwbaar en gedreven en ze hebben een zeer dienstbare instelling. Alle taken die ze op zich nemen zullen ze tot in de puntjes toe perfect uitvoeren.

Maagden zullen niet zo snel opgeven, ze hebben een zeer grote inzet om alles goed uit te voeren en hun denken is snel en analytisch. Ze werken graag op de achtergrond en zijn vaak de drijvende kracht achter andere mensen. Ze houden er niet van om in de spotlights te staan en laten het liever aan anderen over om op de voorgrond te treden.

Omdat ze bescheiden van karakter zijn, vinden ze het helemaal niet erg dat een ander in de belangstelling staat en zij op de achtergrond de zaken regelen. Maagden zijn vaak mentaal en praktisch bezig en minder gevoelsmatig. Pas als ze zich heel vertrouwd voelen met iemand, komt meer hun emotionele en gevoelsmatige kant naar boven. Ze kunnen hun gevoelens ook heel goed verbergen voor anderen.

Vanaf 23 september staat de Zon in het teken Weegschaal, daar waar de Maagd dienstbaar en efficiënt bezig is op de achtergrond, is de Weegschaal veel in contact met anderen, ze zijn ook zeer goede bemiddelaars. Wil je meer weten over de Weegschaal, volgende maand ga ik meer vertellen over dit harmonieuze en zachtaardige teken.

Onze Ambassadeurs