Sport en cultuur is belangrijk!

Geschreven door Redactie

Sporten is goed voor kinderen, het verbetert de conditie en gaat overgewicht tegen. Daarbij is het goed voor het zelfvertrouwen van een kind en leert het omgaan met emoties. Daarnaast maken kinderen al sportend snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Culturele activiteiten zijn ook belangrijk. Kinderen krijgen door kunst en expressie de mogelijkheid om eigen talenten en vaardigheden te ontwikkelen en zich te uiten. Expressie, kunst en de creativiteit, zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen.

Vrijdag 21 oktober: leuke en verrassende activiteiten

Vrijdag 21 oktober wordt een mooie dag! Op de volgende plekken in de stad bieden de Almeerse buurtsportcoaches leuke en verrassende activiteiten aan. Daarnaast kan je kennismaken met coördinatoren van Als ik later groot ben en het Jeugdfonds Sport en Cultuur zal vertegenwoordigd zijn. Zij kunnen je alles vertellen over sporten en cultuuractiviteiten zoals dansen voor kinderen en jongeren én wat de mogelijkheden zijn als het (financieel) lastig is sport of cultuur te organiseren.

Wist je dat een aanvraag bij Jeugdfonds Sport en Cultuur al mogelijk is voor kinderen vanaf twee jaar?

Doe mee met de buurtsportcoaches!

Almere Stad

Stadhuisplein - 13.00 - 16.00 uur

Activiteiten: Word uitgedaagd door de lichtgevende pionnen en test jouw skills en snelheid. Liever toe aan iets meer ontspanning? Kom dansen en bewegen in rust en doe mee met de Silent Disco!

Almere Haven

Markt - 10.00 -12.00 uur

Activiteiten: Er zijn diverse spellen en een interactief spel met smartclips. Nieuwsgierig wat dat is? Kom een kijkje nemen!

Almere Poort

Olivier van Noortstraat 32 (bij de grote Albert Heijn) - 13.00 tot 16.00 uur

Activiteiten: Er komt een groot springkussen, altijd leuk, en diverse spelletjes voor peuters en kleuters.

Almere Buiten

Rio de Janeiroplein - 12.00 – 14.00 uur

Activiteiten: Wij staan met sport en spelactiviteiten waaronder boogschieten en e-games. Ook worden er bidons uitgedeeld en geeft brassband Almere trompetles.
Onze Ambassadeurs