Diwali Festival op de Esplanade

Geschreven door Redactie

15 oktober vind Diwali plaats op de Esplanade in Almere. Het Diwali Festival wordt gevierd met Bollywood muziek en dans optredens, kunstenaars, expositie, modeshow en een eindshow met vuurwerk.

De vuurwerkshow ook wel bekend als een 'Pyro Musical' is een vuurwerk show met een extra dimensie aan vuurwerk. In een pyromusical wordt de vuurwerkshow geprogrammeerd op de muziek waardoor die precies synchroon loopt met de vuurwerkeffecten. Deze combinatie van muziek en vuurwerk is juist een specialiteit van Diwali Festival. Daarom is de impact op het publiek enorm!

Naast duurzaam vuurwerk biedt Diwali ook geluidsloose vuurwerkshows aan. Op die manier wordt de impact minimaal op omwonenden, dieren en de natuur.

In samenwerking met vuurwerkproducenten werken ze aan duurzaam, milieuvriendelijke vuurwerk en special effects. Hiervoor gebruikt Diwali een nieuwe productiemethode die alle zware metalen vervangen door milieuvriendelijke varianten. Zonder kwaliteitsverlies in kleur en geluid!. Zo kan Diwali ruim voldoen aan de nomen op gebied van CO2 en emissie. Ook heeft Diwali plastic vervangen door recyclebaar karton. Doordat de organisatie zorgvuldig opruimt en de restanten recycled, is er na de vuurwerkshows nauwelijks restafval.

Onze Ambassadeurs