Loepzuivere engelenzang en traditionele christmas carols

Geschreven door Redactie

De een zweert bij kerstfilms om in de ultieme kerstsfeer te komen, de ander kan niet snel genoeg de kerstboom in huis halen.

Maar de ultieme manier om in kerststemming te komen is kerstmuziek! Liefhebbers van kerstmuziek kunnen de hele maand december bij Goede Rede Concerten terecht voor prachtige kerstconcerten. Ook staat er een eindejaarsconcert op de planning. 

Woensdag 7 december 2022 | 20.00-21.15u

Christmas with Anúna – ‘A Whisper of Paradise’

Het Iers-klassieke koor Anúna is weer in Nederland! Ze doen maar liefst 14 concertzalen aan op hun ‘ Christmas with Anuna’- tournee in ons land, waaronder Flint in Amersfoort, Tivoli Vredenburg in Utrecht en Amare in Den Haag. Maar Goede Rede in Almere heeft de primeur op woensdag 7 december! Met loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve gregoriaanse liederen.

Hun kerstprogramma bevat bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a Manger’, maar ook meer eigentijdse songs, gezongen met een zeldzaam mooie meerstemmigheid. Het uit Dublin afkomstige koor Anúna geldt sinds jaar en dag als Ierlands trots op het gebied van a capella zang. Gekleed in stemmige kostuums brengen de koorleden een repertoire dat varieert van middeleeuwse kerkgezangen tot hedendaagse in popmuziek gewortelde eigen composities van Michael McGlynn, muzikaal leider van het koor. De Nederlandse Sara Weeda maakt al 10 jaar deel uit van dit gezelschap.

Vrijdag 16 december 2022 | 20.00-21.15u

Tenebrae Choir – Een Engelse kerst

Het kerstconcert van de Organisatie Oude Muziek is inmiddels traditie in goede Rede. Engels adventsprogramma waarin traditionele Christmas carols en hedendaags repertoire elkaar afwisselen. Adembenemend’, ‘kippenvelwaardig’, ‘onvergetelijk’: het Britse Tenebrae werd de voorbije jaren regelrecht naar de wereldtop gerecenseerd. Klassiekers als In dulci jubilo en The Twelve Days of Christmas klinken naast nieuw werk van Joseph Phibbs en Joanna Marsh.

Vrijdag 30 december 2022 | 20.00-22.30u

FlevoEnsemble – ‘Klap op de Vuurpijl’

Met dit muzikale feest luidt het FlevoEnsemble o.l.v. Egon Kracht het jaar uit. Voor de Klap op de Vuurpijl nodigt het ensemble een aantal speciale gasten uit om op deze avond samen een feestelijk concert te presenteren. Onder de noemer ‘Hommage et Persiflage’ brengt het ensemble een heerlijke avond vol klassiekers en oude bekenden. Maar ook verrassende nieuwe combinaties en composities. En natuurlijk voorzien van hapjes en drankjes.

Kaarten bestellen

Kaarten voor deze en andere concerten kunnen besteld worden via: https://www.goederedeconcerten.nl, of neem contact op met 06-80140467.


Onze Ambassadeurs