Echnaton met ‘De Pot 2000’ in actie voor Voedselbank Almere

Geschreven door Redactie

Scholengemeenschap Echnaton komt dit jaar opnieuw in actie voor Voedselbank Almere.

Van maandag 19 t/m donderdag 22 december verzamelt de school 2000 houdbare producten in ruil voor 2000 liedjes. Echnaton FM zendt die week ‘De Pot 2000’ uit. Het pop-up magazijn in de school is inmiddels geopend voor elke Almeerder.

Boodschappen, (kinder)kleding en plaids

Deze actie is een schoolbreed project en is urgent, vanwege de energiecrisis en de hoge inflatie. Meer dan 800 gezinnen zijn inmiddels afhankelijk van de Almeerse Voedselbank en dit aantal blijft groeien. Daarom verzamelt de school ook (kinder)kleding en zoekt het sponsoren voor de aanschaf van plaids.

Kerstruilmarkt

In de week van ‘De Pot 2000’ is er veel te doen op Echnaton. Zo organiseert het leerbedrijf Ondernemen woensdagmiddag 21 december een kerstruilmarkt voor basisscholen en andere geïnteresseerden. Veel producten zijn eigen fabricaat. Activiteiten zijn er ook: leerlingen van leerbedrijf Zorg & Welzijn leveren bijvoorbeeld een nagelbehandeling voor de feestdagen. Voor alle activiteiten en producten geldt: een houdbaar product is het betaalmiddel.

Hamster Run

Voor de eigen klassen, maar ook voor basisscholen, organiseert de school de Hamster Run. De klas die de meeste boodschappen komt brengen, wint een uur springen bij Jumping Jack. Diverse mentoren zijn hier al in een vroeg stadium mee gestart.

De Pot 2000 op Echnaton FM

Echnaton FM, het eigen schoolradiostation, is de gehele week live te zien en te horen. Iedere bezoeker krijgt koffie en de mogelijkheid om zijn kerstgroeten over te brengen op de zender. Daarnaast ontwerpen de leerlingen gepersonaliseerde t-shirts. Van de opbrengst worden houdbare producten gekocht.

Volg ‘De Pot 2000’ en help mee

Alle informatie over de ‘De Pot 2000’ voor Voedselbank Almere is te vinden op de website van de school: www.echnaton.nl.

Doneren voor boodschappen:
Onze Ambassadeurs