Monnik Shi Yanpo op bezoek om de Kung Fu Waaier workshop te geven

Afgelopen zondag heeft  Kung Fu en Tai Chi school Guan Yu Martial Arts een workshop Kung Fu Waaier bijgewoond, gegeven door de monnik Shi Yanpo.

Shi Yanpo heeft zijn tempel nabij het centrum van Keulen. Door zijn vaardigheid wat betreft Kung Fu werd Shi Yanpo geselecteerd voor het Shaolin demo team en reisde hiermee de gehele wereld over. Ook was hij verantwoordelijk voor het opleiden van danschoreograaf Sidi Larbi Cherkaoui die met deze kennis de theatervoorstelling ‘Sutra’ maakte.

We begonnen direct met het open- en dichtklappen van de Kung Fu Waaier. Voor sommigen bleek dit al een hele kunst te zijn, maar iedereen had het gelukkig snel door! Daarna werden de 41 stappen van de Kung Fu Waaiervorm uitgelegd, met heel veel herhalen.

Het was een lange dag, van 11:00 tot 15:30, met 2 pauzes van 15 minuten ertussen. In totaal spendeerden de leerlingen van Guan Yu Martial Arts dus maar liefst 4 uur aan het eigen maken van dit "wapen", want wist je bijvoorbeeld  dat vroeger messen in de waaiers zaten? Nu je dit weet, kijk je wellicht anders naar de waaier!

Meld je aan voor een proefles Shaolin Kung Fu!

Onze Ambassadeurs